Donant a conèixer la nostra biblioteca i el seu patrimoni

Fa més de cent deu anys que la biblioteca de l’Observatori de l’Ebre dóna suport a les activitats de recerca, d’observació i de divulgació científica de l’Observatori.

Com l’Observatori, aquesta té el seu origen a finals del segle XIX, en el renovat plantejament de la formació en ciències dins del pla d’estudis del Col·legi Màxim de la Companyia de Jesús, situat a Jesús (Tortosa). L’any 1904, amb la creació de l’Observatori de l’Ebre, s’estableix un intercanvi amb institucions científiques de tot el món, que serveix per ampliar els seus fons. Així doncs, l’activitat científica de la institució, al llarg de tants anys, ha convertit la seva biblioteca, en una biblioteca patrimonial significativa per a l’estudi de la història de la ciència en general i, en especial, de la Geofísica.

Amb una sèrie d’articles breus, que publicarem en aquest blog i anirem compartint a les xarxes socials, anirem donant a conèixer la biblioteca i el seu patrimoni.

Començarem amb dues fotografies. Una sobre la primera biblioteca de l’Observatori de l’Ebre i una altra que mostra un document que conté les primeres observacions meteorològiques fetes per la Companyia de Jesús a les Terres de l’Ebre.

Primera biblioteca de l'Observatori de l'Ebre.

Primera biblioteca de l’Observatori de l’Ebre.

Primeres observacions.

Primeres observacions meteorològiques de la Companyia de Jesús a les Terres de l’Ebre.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Divulgació, Història i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.