La tardor de 2014 ha estat càlida i plujosa.

Durant aquesta tardor (definida com els mesos de setembre, octubre i novembre), les mitjanes mensuals de les temperatures van ser superiors als valors normals de la sèrie per al període 1981-2010. Les precipitacions també van ser més altes que els valors mitjans.

A la taula següent es mostra la comparativa entre els valors enregistrats aquest any i els valors normals.

Com es pot apreciar, en general, el valors tèrmics estan un parell de graus per sobre dels valors normals, i destaca especialment el mes d’octubre, del que, si es recorda aquesta nota del blog publicada el passat 3 de novembre, en ella analitzàvem el comportament de les temperatures del mes d’octubre i alertàvem de que s’havien assolit records històrics per algun dia en particular.

La precipitació també ha estat abundant durant aquests mesos, destacant els mesos de setembre i novembre amb precipitacions per sobre dels 100 mm, mentre que l’octubre va ser sensiblement inferior. En total s’ha acumulat una precipitació de 297 mm, que és més de la meitat del que acostuma a ploure en un any a l’observatori. Cal destacar la desigual distribució de la precipitació. Durant el més de setembre, es concentra en uns quants dies separats, al mes d’octubre quasi tota la precipitació es recull en un dia (34.4 mm el dia 10), mentre que al mes de novembre, és l’episodi final (del dia 25 al 30) el responsable de la majoria de la precipitació

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.