Curs d’Astronomia: Anem a tocar el cel

Incredible new Hubble pix: Barred Spiral Galaxy NGC 6217

Fotografia de la galàxia NGC 6217 (NASA)

L’estiu ja és arribat i és hora de pensar en aprofitar bé les nostres vacances. Durant l’hivern, quasi mai tenim temps de mirar el cel estrellat. Però l’estiu és un bon moment per fer-ho, tenim més temps, estem més tranquils i, degut al bon temps, fa més ganes passar part de la nit a l’exterior observant els astres que envolten el nostre petit planeta.

Aquest estiu, com cada estiu, l’Observatori de l’Ebre organitza un curs d’astronomia obert a tothom. El curs constarà de dues parts, una part teòrica i un altra de pràctica. L’objectiu d’aquesta última serà l’observació del cel nocturn mitjançant els telescopis dels que disposa l’Observatori de l’Ebre. En quant a la part teòrica es tractaran temes molt diversos, des dels telescopis emprats per observar de forma amateur fins a la formació i evolució de l’univers, tot passant pel Sistema Solar i els elements que el composen. Donarem una pinzellada als fenòmens més energètics de l’univers, les explosions d’estrelles i el que se’n deriva. Parlarem d’evolució estel·lar, serem capaços d’explicar el final de la vida del nostre Sol i altres estrelles. Parlarem des de forats negres fins a galàxies. En resum, farem un repàs general i entenedor de la gran majoria de disciplines que engloba l’Astrofísica, intentant satisfer la fam de coneixement dels qui s’apropen per gaudir-ne.

Aquest curs es realitzarà durant tres dimarts (dies 12, 19 i 26) i dijous consecutius del mes de juliol (dies 14, 21 i 28) de 21:30 a 00:30. Si voleu més informació podeu llegir aquest document (PDF) o trucar-nos. Al document PDF no hi apareix el curs dels dimarts, perquè és una ampliació degut a la forta demanda.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.