Aquests dies el Sol presenta una interessant regió activa

El Sol mostra aquests dies una regió activa (classificada per la NOAA com la regió 1476) força espectacular, just al centre del disc solar.

Foto del Sol d'avui

Foto del Sol feta aquest matí a l'Observatori de l'Ebre. La gran tanca del centre és la regió activa 1476.

La regió és molt important (equivalent a onze vegades la superfície de la Terra), encara que només ocupa un terç de la superfície de les grans regions de les grans tempestes de Halloween del 2003 i presenta un lleuger grau de complexitat magnètica.

De fet, degut a les emissions de rajos X degudes a la presència d’aquesta regió activa al Sol, el dimecres 9 es va produir una “apagada” moderada de ràdio-comunicacions terrestres a les 12:32 UTC, que va ser detectada pel sondejador de l’Observatori de l’Ebre.

La regió activa pot produir ejeccions de massa coronal i, com que està en alineació directa amb la Terra, és probable que generin activitat geomagnètica, i aquesta podria produir afectacions en els sistemes tecnològics terrestres.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Divulgació, Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.